Abiye Elbise Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Abiye Elbise Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Abiye Elbise Seçimi İçin Hatalı Düşünceler

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki; çok para harcanıp alınan her şey, her zaman en iyisi ve en kalitelisi anlamına gelmez. Genellikle hem kadınlar hem de erkekler tarafından yanlış bir düşünce vardır ki o da pahalı olan bir elbise modelinin güzel bir elbise olduğuna inanılışıdır. Fakat böyle bir düşünce çok yanlış bir düşüncedir. Çok para verilip alınan abiye elbiseler güzel gözüküyor olabilir. Ancak elbisenin güzel olması ve çok da pahalı olması elbisenin sizin için çok iyi bir elbise olduğu anlamını taşımaz. Vücut şekline göre abiye seçimi önemlidir.

 

Özel olarak dikilen, baya emek harcanan ve çok para verilen abiye elbiseler her zaman elbiseyi giyen kişi için uygun formda olmayabilir. Bu nedenle kişinin kendi vücut yapısını en iyi şekilde tanıması gerektiği ön planda yer alır. Vücut yapımızda nereyi daha çok beğeniyorsanız, o bölgeyi ön plana çıkaran; vücut yapınızda daha az beğendiğiniz veya beğenmediğiniz kısmı da arka planda tutan abiye seçerken için çok doğru bir adım olur.

 

Ön Planda Tutulması Gereken Bölgeler İçin Altın Kural

Dekolte, bir abiye elbisesi için en olmazsa olmazdır. Ancak dekolte abartılır ise, o zaman çok daha basit bir görünüm ortaya çıkabilir. Vücut bölgenizde en beğendiğiniz yer sırt bölgeniz ise o zan derin bir sırt dekolteli abiye seçimi yapmanız mümkündür. Bunun yanı sıra beğenilen yer bacaklar veya göğsünüz ise ona göre tek bir bölgeden dekolte vermek gerekir. Vücudunuzdaki beğendiğiniz yerleri bilmeniz bu durumda oldukça önem arz eder.

Ayrıca elbisenin kumaşı da çok önemli detaylar arasında yer alır. Abiyenin kumaşını kullanılacağı ortama göre seçmek daha doğru olur. Nişan ve düğün gibi özel ortamlar için saten kumaşlı elbise modelleri, iş yemeği gibi resmi ortamlar için de ipek karışımlı kumaşlar ya da şifon kumaştan tasarlanan armut tipi abiye modelleri tercih edilebilir. Elbisenin hem vücudunuzu hem de sizi daha iyi yansıtması için renk tercihi de çok önemlidir. Vücuduna güvenen her kadın için kırmızı ve bordo gibi dikkat çekici elbiseler vazgeçilmezdir.

 

Eğer ki biraz daha saklamak istediğiniz kusurlara sahipseniz o zaman siyah elbise, lacivert ve antrasit gibi koyu renk ile tasarlanan elma tipi vücut için abiye modelleri seçilebilir. Daha açık renk elbise seçerken dikkat etmek gerekir. Çünkü bazı abiye modellerinde açık renkler elbisenin daha kotu gözükmesine neden olabilir. Bu nedenle renk detayına dikkat etmek gerekir.

 

Elbiseyi ve Sizi Ön Planda Tutacak Püf Noktalar

Elbiseyi ön planda tutmak için mutlaka takı ve aksesuar kullanmanız gerekir. Bunlar olmadan asla hazırlanmış olmazsınız. Hem abiye elbisesini hem de sizin görünümünüzü tamamlayan zarif aksesuarlar daha şık görünmenize yardımcı olur. Dikkat çekici renge sahip armut tipi vücut için abiye modelleri için daha geri planda olan takılar tercih edilmelidir.

 

Dikkat çekici olmayan elbise için de mutlaka daha hoş alıcı takılar kullanılmalıdır. Eğer ki göğüs dekolteniz sizin için bir hayli derinse o halde kısa ancak gösterişli bir kolye kullanarak dikkatleri o bölgeye çekebilirsiniz. Yakası daha kapalı olan elbiseler için elbise modeline göre uzun ya da hemen boyun bölgesinde kalan kolyeler kullanılabilir.

 

Etkinlik Yerine Göre Abiye Seçimi

Abiye seçimi için etkinliğin ne olduğu bir hayli önemlidir. Çünkü açık havada giymek istediğiniz. Vücut tipine göre abiye modeli ile şık ve daha ağır bir etkinlik için tercih edeceğiniz abiye modeli aynı olmamalıdır. Açık havada daha çok acık tonlara sahip ve uçuş uçuş elbise modelleri tercih edilirken, öte yandan gece için ağır bir organizasyonda uzun abiye modelleri tercih edilebilir. Aynı zamanda böyle bir durumda köyü renkleri tercih edebilirsiniz.

 

Abiye Elbise İçin Doğru Kumaş Seçimi

Abiye seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir tanesi de abiye renk seçimi ve abiye kumaş seçimidir. Bunun için de vücut tipinizi biliyor olmanız çok önemlidir. Eğer ki daha balık etli bir yapınız varsa o zaman saten kumaş gibi hatları belli eden kumaşlardan uzak durmanız sizin için daha doğru olur. Ayrıca göbek bölgenizde fazlalık varsa ve burayı gizlemeyi düşünüyorsanız o zaman robadan gece elbisesi tercih etmeniz mümkündür. Böyle bir elbiseyle gece boyunca rahat bir şekilde hareket edebilirsiniz.

 

Abiye Elbiseniz İçin Ayakkabı ve Çanta da Çok Önemlidir

 

Elbisenin tamamlanmasına yardımcı olacak şeyler çanta ve ayakkabılardır. Tamamen aynı renge sahip ürünlerin kullanılması doğru olmaz. Eğer ki aynı renkte bir ürün kullanmak istiyorsanız o zaman aynı rengin farklı ve uygun tonlarını kullanmanız sizi daha gösterişli yapar. Genellikle zıt renkleri tercih etmek daha doğru seçim olur. Elbiseniz dikkat çekici bir elbise ise o halde daha sade ve ön plana çıkmayacak ürünlerin tercih edilmesi daha doğrudur.

Etiketler: Abiye,abiye elbise seçimi
Kasım 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR