Askılı Elbise Kombinleri Nasıl Yapılır?

Askılı Elbise Kombinleri Nasıl Yapılır?

Askılı Elbiseleri Nasıl Tamamlarız?

Askılı elbiseleri gideceğimiz mekânlara göre kombinleyip tamamlayabiliriz. Özel bir yemekte, çalıştığımız mekânda başka parçalarla kombin yapıp tamamlayabiliriz. Deri ceketler şallar kısa kot ceketler hırkalar bol gömlekler ile tamamlayabiliriz. Bunlar hem farklılık yaratıp hem de kolaylıklar sağlayacaktır.

Askılı elbiselerin üzerine bulunan hareketli desenlerini ön plana çıkartmak için üzerimizde kullandığımız diğer parçalara dikkat etmemiz gerekiyor. Uzun askılı elbiselerin üzerine şal veya kısa ceketler kombinlemeliyiz. Kısa askılı elbiselerimizi uzun askılı elbiselerimizin aksine bol ve uzun ceketlerle trençkotlarla ve hırkalarla tamamlamalıyız.

Elbiselerimizin kumaş özelliğine dikkat ederek ipek ve şifon kumaş, dalgıç kumaş elbiselerimizi klasik çizgide uygun tamamlayıcı parçalarda düşünülebilir.

Mevsim değişikliğinden dolayı yazın tek parça giydiğimiz askılı elbiselerimizi sonbahardan kışa geçerken uzun kolu badiler, gömleklerle ceketlerde tamamlaması çok şık olabilir. OPAK çoraplarla da üşümeyi engelleyebiliriz.

Askılı elbiselerimize uygun ayakkabı seçiminde çok önemlidir. Klasik normal spor ayakkabı topuklu ayakkabılar ve terlikler botlar sandaletler çizmelerle tamamlayıcı ve çok şık kombinler yaratmamız mümkündür. Beyaz ve siyah düz spor ayakkabı da tamamlayıcı olabiliyor.

 

Askılı elbiseler çeşitli dekolte ve çeşitli askılarıyla tek görünümlü elbiselerdir. İnsan anatomisi detaylarında esinlenerek oluşturulmuştur. Bu sebeple askılı elbiseler diyerek isimlendirilir. Günümüzde kullanım rahat olduğundan dolayı çok tercih edilen askılı elbiseler kısa uzun isteğe göre değişmektedir. Ayrıca ip askılı elbise modelleri de çok fazla tercih edilmektedir. 

 

Askılı Elbiselerin İçine Ne Giyilir?

Sonbahar kış yaz ve ilkbahar mevsimine göre değişir. Kimi zaman bir tişörtlerde kombinleyebiliyoruz yazın tek parça halinde giydiğimiz elbise serin akşamlarda bir sade tişörtle de hem şık hem de tamamlayıcı olabilir. Askılı elbisemiz detaylı ve renkliyse içine giydiğimiz tişört veya gömleklerin sade olması gerekir ki askılı elbisemizin güzelliği ön plana çıksın.

 

Askılı Elbiseler Nasıl Kombin Yapılır?

Özellikle askılı elbise modelleri yazın sıcak aylarında tek parça halinde giyilir. Kış aylarında ise ceketlerde ve şallarla kazaklarla giyilmesi gayet rahat ve güzel kombinler yapılabilir.    

 Askılı elbise modelleri yazın sandaletlerle terliklerle veya spor ayakkabı ile tamamlarken soğuk aylarda da çizme botlar ile kombinlenebilir. Askılı elbiseleri her mevsim giymek mümkündür.

 

Askılı elbiseler duruşu kadar kendi yapınıza ne kadar uygun üzerinizde nasıl duruyor buna da dikkat etmek gerekir. Aksi halde rüküş bir görüntü oluştur.  Bedeninizi iyi tanıyor olmanız gerekir. Vücut ölçülerinizi bilip tasarımcılarından fikir ve destek almalısınız ve bu sayede tarz hakkında daha bilgi sahibi olabilirsiniz. Özellikle ince askılı elbise modelleri tercih edilirken kumaşının kaliteli olması kullanım açısından daha konforlu olacaktır.

 

Askılı Elbise Modelleri Nelerdir?

Askılı elbiseleri artık birçok yerde görmek mümkün elbiselerin kumaşına göre değişen askılı elbise modelleri son senelerde hala yerini korumaktadır.  Kumaşına göre değişen askılı elbise modelleri ipek şifon kadifemsi kumaş kalitesine göre de değişmekte kadife kumaşlardan daha çok kalın askılı elbise modelleri elde edilirken İpek, şifon kumaşlardan daha ince askılı elbiseler üretiliyor. İnce askılı elbiseler daha zarif bir görünüme yol açıyor. Modellerin değiştiği askılı elbiselerin bazıları sırt dekolteli bazıları omuzdan bazıları belden dekolteli olan askılı elbise modelleri mevcuttur.

 

Boyundan askılı elbiseler daha zarif bir görünüme sahiptir. Bazı modellerde belden bağlamalı göğüs dekoltesiyle ön plana çıkan boyundan askılı elbiseler çok beğenilenlerin arasında yer alır. Tek omuz dekolteli elbiseler tek omuzunda askı detayı verilmiş elbiseler dekolte tamamen sırt kısmında vardır. Belden aşağıya salaş olan elbiseler de günümüzde çok beğenilmektedir.

 

Askılı Elbiseler Nerede Giyilebilir?

Askılı elbiseler gittiğimiz mekânla girdiğimiz ortamlara göre değişmekte bazen askılı elbiseleri başka parçalarla tamamlayıp özel bir davete katılabilirsiniz. Evde de giyilebilen çok rahat elbiseler olarak tercih edilen modellerdir. Kumaşına göre de çok değişen askılı abiye elbiseleri çok yerde kullanmak mümkündür. Özellikle sıcak günlerde ip askılı elbise kombinleri ile hem şık hem de rahat olabilirsiniz.

 

 Askılı Elbise Kullanımı?

İnsan anatomisinin detaylarından esinlenerek askılı elbiseler oluşturulmuştur. Dekolteleriyle ve çeşitli askı seçenekleriyle bir parça görünüme sahip olan elbise modelleridir. Askı şeritleri ile omuz detayına yer verilen elbiseler olarak da düşünülebilir. Bu tarzdaki elbiseler bu sebepten ötürü askılı elbiseler olarak adlandırılıyor. Günümüzde en çok tercih edilen askılı elbiseler siyah askılı elbise modelleridir. Siyah elbise şıklığa şıklık katmaktadır. Ancak askılı siyah elbise modelleri hem şık hem de iddialı olmaktadır.

 

Kısa ve uzun elbiselere yansıtıldığı gibi bluzlarda da artık çift askılı, tek askılı, çapraz askılı ve benzeri birçok model bulunmaktadır. Zarif bir görünüme sahip olan askılı elbiseler, kumaşıyla, desenleriyle ve modelleriyle çok geniş bir yelpazeye sahip olup farklı çeşitleri bulunabilir. Ayrıca kırmızı askılı elbise tercihi özellikle önemli günler için yapılmaktadır.

 

Askılı Elbiseler Nasıl Kapatılır? 

Günlük hayatta, çalışma alanınızda eğlencede, sosyal hayatınızda yapacağınız  her alanda askılı elbiseler ile kapatabileceğiniz tamamlayıcı parçalarla harika bir görünüm oluşturabilirsiniz.

•Şişme yelekler 

•Hırkalar

•Kısa veya uzun kumaş hırkalar ve penye hırkalar 

•Gömlek yaka ceketler 

•Klasik ara boy ceketler 

•Denim yelekler ve kumaş yelekler 

•Uzun kollu bluzlar 

 

Kapalı giyinmeyi tercih eden kadınlar askılı elbiseler giyinmeye pek sıcak bakmıyorlar. Fakat ceket modelleri ile elbiselerinizi kombinleyebilirsiniz. Yaz mevsiminde kapalı kombinler yapmak havanın sıcak olmasından dolayı pek mümkün olmayabilir. Kış aylarında askılı elbiseleri kazak üstünde veya ceket modelleri ile kombinleyebilirsiniz.

 

Askılı Elbise Üzerine Ne Giyilebilir?

Zarif görüntüleri ve çok çeşitli olmasından dolayı dolabınızda bulunan kurtarıcı elbise modellerinden bir tanesidir. Bulunacağınız ortamlara göre üzerine giydikleriniz değişebilir. Okullarda, iş dünyasında, resmi kurumlarda, açık giyinmek mümkün olamayacağından askılı elbiseler üzerine giymek için bazı alternatifler arayabilirsiniz. Askılı elbiseleri bazen farklı bakış açıları veya farklı bakış açısına ihtiyaç duyulabilir.  Kısa kot ceketler, bol gömlekler, blazer ceketler, şallar, hırkalar kumaş ceketler ile değerlendirerek askılı elbiseler ile harika kombinler yapılabilir.

 

 Askılı Elbiseler Hangi Ayakkabılarla Kombin Edilebilir? 

Uygun ayakkabı seçiminde askılı elbiselerinize ve askılı mini elbise modellerinize normal ve klasik spor ayakkabılar, topuklu ayakkabılar, terlikler, botlar ve çizmeler, sandaletler ile harika kombin yapabilirsiniz. Dolabınızda mutlaka siyah ve beyaz spor ayakkabılar bulunmasında fayda vardır.

 

Askılı Elbiseler Modelleri

 

Birçok tasarımlarıyla ve modelleriyle birçok askılı elbise çeşitleri bulunmaktadır. Kumaşın kalitesine ve çeşidine göre elbisenin duruşu gösteriliyor. Askılı elbise modelleri kadar tasarımı da çok önemlidir. Tek omuz askılı elbiseler asimetrik bir görüntü oluşturabilir. Askılı denim elbiseler, düz kesimlere sahip elbiselerdir. Boncuk askılı elbiseler, zincir askılı elbiseler ve taş askılı elbiseler askılı elbiselerin askı detayının ayrıntılarına bakılır. Bunlardan zevkinize ve mevsime uygun olanlar ile harika kombinler yaparak şık ve zarif bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Etiketler: elbise,askılı elbise
Kasım 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR