Elbise Kombini Nasıl Yapılır ?

Elbise Kombini Nasıl Yapılır ?

Birbiri ile Uyumlu Renk Tonlarını Tercih Edin

Dışarıda alışverişe çıkarken ya da online olarak elbise satın alırken kendinize 2-3 farklı renk tonu belirleyin. Belirlediğiniz renk tonuna göre elbise ve aksesuar tercihi yapın. Elbise rengine karar verdikten sonra dolabınızda onu kombin edebileceğiniz parçalar var mı diye kontrol edin. Eğer yoksa buna uyumlu olacak şekilde aksesuar tercih edebilirsiniz.

 

Birbiri ile uyum sağlayan renklerden birkaçı haki, bej, siyah, lacivert ve gri tonlarıdır. Tabi kırmızı da olmazsa olmaz renk tonlarından biridir. Bu renk tonlarından daha çok aksesuar tercihi yaparak alacağınız elbiseyi da daha rahat bir şekilde kombin yapabilirsiniz. Örneğin mor elbise ile kırmızı ya da beyaz aksesuar, ayakkabı kullanarak güzel görünebilirsiniz. Ayrıca ayakkabı ile elbise rengini aynı tutarsanız daha uyumlu olacağınızı da unutmayın. Siyah elbise kombini oluştururken siyah ayakkabı, bordo fular, bordo takı ve bordo çanta kullanarak iki renkli takım oluşturabilirsiniz. Aksesuarları başka renk, çanta ve ayakkabı aynı renk seçerek de üçlü renk şöleni oluşturabilirsiniz.

 

Dolabınızda Basic Ürünlere Yer Verin

Dolabınızda günlük hayatta kolayca giyebileceğiniz basic ürünler bulundurmaya dikkat edin. Elbise tasarımlarında da basic elbise modellerini mutlaka bulundurun. Çarşıya çıkarken veya günlük gezintiye giderken basit bir şekilde kombin oluşturabilirsiniz. Kış ayları yaklaştıkça basic triko ürünlere de yer verebilirsiniz. Birbirinden güzel triko elbise modellerini sitemizde görebilirsiniz.

Kış ayları geldikçe kadife kumaştan üretilmiş elbiseler de revaçtadır. Kadife elbise kombini oluşturmak her ne kadar zor gibi görünse de aslında daha cezbedicidir. Kadife elbiselerde tek ama birbirine benzer renkleri kullanarak kombin oluşturmanız daha doğru olur. Örneğin bordo kadife elbise ve kırmızı ayakkabı, kırmızı takılar ile siyah ceket çok hoş görünecektir.

 

Bahar aylarında havaların çok soğuk olmamasından dolayı saten elbise kombini de gündemdedir. Saten elbiseler daha ağır bir duruşa sahip olacağı için karışık renkler duruşunu bozar. Bunun için tek renk veya iki renkli kombinleri tercih etmeniz daha doğru olur. Bahar aylarına uyumlu olarak yarım kol saten elbise almanız halinde kısa bot ile kombin oluşturabilirsiniz. Özellikle bacaklarınız uzunsa kısa ve dar bot daha da çekici görünmenizi sağlayacaktır.

 

Elbise Kombini Yaparken Kemer Aksesuarını Unutmayın

Özellikle kırmızı elbise kombinleri oluştururken siyah bir kemer çok naif görünecektir. Kemere yatırım yapmaktan hiç çekinmeyin. Çünkü kemerleri elbiselerin yanı sıra uzun gömleklerinizde de kullanabilirsiniz. Özellikle de düz model elbiselerde kemer çok hoş bir detay olarak görünür. Farklı kalınlıklarda ve farklı malzemelerden üretilmiş kemer tasarımlarını tercih etmeye dikkat etmelisiniz. Kışlık elbiselerde genelde kalın deri kemer çok hoş dururken yazlık elbiselerde saçaklı ince kemer daha uyumlu görünür. Özellikle krem elbise kombinleri oluştururken haki kemer kullanarak sade ve modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Kombin Yaparken Vücudunuzu Tanıyın

Elbise kombini oluştururken önce vücudunuzu tanımalısınız. Vücut tipinizi belirledikten sonra elbise alışverişi yapmak daha mantıklı olacaktır. Özellikle kilo sorunu ile karşı karşıyaysanız muhtemelen vücut hatlarınızı ortaya çıkarmak istemeyeceksiniz. Bu yüzden bol elbiseleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Triko elbiseler ve eteği uçuş olan elbiseler sizin için ideal olabilir. Ancak ‘’benim kiloyla sorunum yok’’ diyorsanız daha rahatsınız. Dar elbise, kalem elbise, mini elbise ve yırtmaçlı elbise modelleri tercih edebilirsiniz.

 

Geniş kalçalarınız varsa A kesim elbiseleri tercih ederek kalçaları kapatabilirsiniz. Kilolu bayanlar da kalıbı iyi hazırlanmış geniş elbiseleri tercih edebilir. Kombin oluştururken karmaşıklık oluşmaması adına fazla renk kullanmaktan kaçınmalısınız. Son yıllarda alaca renkler moda olsa da alaca renkler ile kombin oluşturmanın tam bir ustalık gerektirdiğini unutmayın. Turuncu elbise kombinleri çok daha rahat olmakta. Çünkü turuncu hem canlılık katar hem de farklı renklere uyum sağlar.

 

Abartıdan Her Zaman Uzak Durun

Rengi fark etmeksizin oluşturacağınız kombinlerde abartı yapmaktan mutlaka kaçının. Özellikle mor elbise kombinleri oluşturulurken sadeliği tercih etmeniz daha doğru olur. Abartılı takı kullanmak ve karışık desenli kıyafetleri kullanmaktan mutlaka kaçının. Zarif kolye, yüzük ve küpe aksesuarları sizin için daha iyi olacaktır.

Düz renklerin yanı sıra farklı desenleri de kullanmak istiyorsanız ekoseli etek, tüvit kumaşlar ve kendinden desenli kumaşları tercih edebilirsiniz. Siyah abiye kombinleri oluşturulurken de aynı şekilde sadelikten yana olmalısınız.

 

Deri elbise kombinleri oluşturulurken karmaşadan kesinlikle uzak durmalısınız. Genel olarak siyah deri elbiseler çok daha şık gözükür. Siyah hem ağır hem de klasik görüneceğinden ötürü siyah bot veya topuklu ayakkabı tercih edilebilir. Takıları da siyaha yakın renklerde tercih ederseniz çok iyi uyum sağlayabilirsiniz. Deri elbise ile bot giymeniz çok daha iyi olur. Bot sizi daha stil ve sportif gösterir. Elbise bot kombinleri çok şık olmaktadır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında botla yapılan kombinleri tercih ederek şıklığınızı koruyabilirsiniz.

 

Gideceğiniz Mekânın da Kombinlerde Önemi Büyük

Gri elbise kombinleri daha çok günlük hayatta tercih edilirken triko, saten ve kadife kumaşlarda şıklığını her zaman korur. Elbise kombini oluştururken gideceğiniz ortamı göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Spor elbise kombinleri arasında gri renk en çok tercih edilen tonlardan biridir.

 

 

Lila elbise kombinleri de pek çok mekânda şıklığını korumaktadır. Hem özel gecelerde hem de düğün, nişan gibi özel günlerde lila rengini tercih edebilirsiniz. Hafif aksesuarlar ile lila rengini taçlandırabilirsiniz.

Etiketler: elbise,elbise kombini
Ekim 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR