Elbise Kombinlerken Yapılan Hatalar

Elbise Kombinlerken Yapılan Hatalar

Hava Durumuna Göre Giyinmek

Elbise kombini yaparken sık sık düşülen bir hata mevsimi, hava durumunu hesaba katmamaktır. Eğer sonbahar ve kış aylarına girmişseniz, ilk olarak yazlık giysilerinizi bir süre yüksek raflara kaldırmanız gerekir.

Her ne kadar yazlık kıyafetlerle muhteşem kadife elbise kombinleri yapmanız mümkün olsa da yazlık bir elbise incedir. Dolayısıyla sizi soğuk havalara karşı korumayacaktır. Bu da üşümenize neden olacağı için tüm güzelliğinizi alacaktır.

Bunun yerine daha kalın kumaşlara sahip olan parçalar tavsiye edilir. Böylece daha doğru kombinler yapılabilir. Ancak istediğinizi giymek istiyorsanız, bazı çözümleri düşünmeniz önerilir.

 

Örneğin kışın bir davete katılacaksanız ve saten giymek istiyorsanız, saten elbise kombinleri kapsamında uzun bir çizme, sizi sıcak tutacak fularlar ve eldivenler düşünebilirsiniz. Ayrıca ayaklarınızı sıcak tutacak ten rengi çorapları da hesaba katabilirsiniz.

 

Doğru Yerde Doğru Giyim

Kombin yaparken unutmamanız gereken nokta gideceğiniz yerin değil sizin ona uyum sağlamanız gerektiğidir. Örneğin işe gidecekseniz giyiminiz buna uygun olmalıdır. Ofis şartlarında kokteyl bir elbise giymek ya da salaş tercih etmek oldukça uygunsuzdur.

Yanlış bir elbiseyi yanlış yerde kullanmak fiyatı, markası ve güzelliği önemsenmeden uygunsuz olacaktır. Dolayısıyla sizin kombin yapmada beceriksiz olduğunuzu düşündürür. Bu nedenle kadife elbise kombinleri yapmak istiyorsanız, ilk olarak gideceğiniz yeri hesaplamanız gerekir.

 

İş için uygun bir kombin arıyorsanız ancak şık olmak istiyorsanız klasik bir modeli büyüleyici göstermeniz yollarını deneyebilirsiniz. Altın ve gümüş takılar, uyumlu çantalar ve doğru ayakkabılar ile bunu sağlayabilirsiniz.

 

Bedeni Dikkate Almak

Elbise kombini yaparken bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da bedeninize uygun seçenekler tercih etmektir. Eğer bir elbise çok güzelse ancak vücudunuzu sarıyorsa, bunun bir veya iki boy büyüğünü kullanmanız önerilir. Aşırı slim bir elbise sizi kötü gösterir.

Aynı şekilde bir elbise alırken de anlık bedeniniz hesaba katılmalıdır. Fazla kilolarınızdan kurtulmayı hesaplıyorsanız ve buna göre düşük beden alırsanız, bu durum aylarca giyemeyeceğiniz anlamına gelir.

 

Kilo verdikten sonra heyecanla aldığınız bir elbise sizde aynı heyecanı oluşturmayabilir. Bu nedenle kırmızı elbise kombinleri yaparken anlık düşünmeniz önerilir.

 

Küçük Kusurların Olmaması

Her ne kadar önemsiz, fark edilemeyecek gibi dursa da küçük kusurlar herkesin dikkatini çeker. Örneğin bir leke çok küçük olsa bile temiz bir abiye elbisenin sadece bir noktasında bulunması, doğal olarak fark edilecektir.

 

Dolayısıyla ceket elbise kombinleri yapıyorsanız, temiz olduğundan emin olmanız gerekir. Ayrıca ütülü olduğundan da emin olunmalıdır. Böylece daha güzel görünmeniz mümkündür.

 

Aksesuar Kullanmak

Kombin yapmak sadece bir alt ve üst giyim seçmek, bunu da ayakkabı ile tamamlamak değildir. Aksine saç tarzınızdan ayakkabılarınıza kadar her detayı düşünmenizdir. Dolayısıyla aksesuarların elbise kombini yaparken önemi büyüktür.

Burada ilk olarak her ne kadar akla altın ve gümüş takılar gelse de sadece bunlarla sınırlı değildir. Sadece basit bir pantolon ve kazak bile doğru takılarla muhteşem olabilir. Bunun için bir eşarp, kemer, kol saati kullanabilirsiniz.

 

Üzerinizde 4-5 farklı aksesuar olması, büyüleyici bir yapıya kavuşmanıza yardım edebilir. Böylece spor elbise kombinleri de yapılabilir. Ancak çok fazla ya da çok az aksesuar kullanırsanız istediğiniz sonuçlar yine alınamayacaktır.

 

Kaliteli Kumaşlar

Elbise kombini yaparken sadece üzerinizde ne kadar şık durduğuna bakılmamalıdır. Kötü bir kumaş bile şık görünüme sahip olabilir. Ancak bu durum kısa sürede yıpranmasına, renginin solmasına ve yırtılmasına neden olur.

 

Dolayısıyla elbise seçerken kaliteli olduğuna da dikkat etmeniz gerekir. Böylece sadece uzun süre giyme fırsatı elde etmezsiniz. Aynı zamanda renk solması olmaksızın kullanma fırsatı yakalayabilirsiniz. Kaç kere yıkarsanız yıkayın ilk günkü gibi kullanabilirsiniz.

 

İç Çamaşırını Yanlış Seçmek

Giyim kombinleri yaparken iç çamaşırı sıklıkla özenli seçilmez. Zira kimsenin görmeyeceği düşünülür. Her ne kadar bu doğru olsa da yanlış bir iç çamaşırı size giydikten sonra kötü hissettirebilir. Ayrıca her iç çamaşırı her giyim ürünü ile uygun olmayabilir.

 

Ayrıca elbisenin üzerinize tam oturmasını, vücut şeklinizi güzel bir şekilde ortaya koymasını istiyorsanız doğru iç çamaşırı bu nedenle önemlidir. Örneğin çok sıkı bir sutyen yerine ideal olarak saranlar tercih edilmelidir.

 

Renklere Dikkat Etmek

Elbise kombini yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi de renklerdir. Bu tarz giyimleri seviyorsanız, hangi renkleri tercih edeceğinizi doğru seçmeniz gerekir. Örnek olarak mor ve kırmızı bir parça bir arada güzel bir uyum sergilemez. Israrla bunları giymek sizi daha kötü ve zevksiz gösterecektir.

 

Dolayısıyla abiye kombinler yapmak istiyorsanız, renk geçişlerini doğru bir şekilde ayarlamanız gerekir. Eğer hangi rengin hangi renkler ile uyumlu olduğunu bilmiyorsanız öncelikle bu konuya göz atmanız tavsiye edilir.

 

Ayakkabıyı Doğru Seçmek

Doğru bir kombinin olmazsa olmaz parçalarından bir tanesi de ayakkabıdır. Her ne kadar üstünüz başarılı olsa da ayakkabınız doğru değilse bu göze batacaktır. Dolayısıyla spor bir giyim tercih etmişseniz, sandalet ya da topuklu ayakkabı yerine spor ayakkabılar daha mantıklı olacaktır.

Bunun dışında ayakkabınızın da bakımlı olması şarttır. Kirliyse ya da eskimişse sizi kötü yansıtacaktır. Kombin yaparken dolayısıyla sadece üst ve alt olarak düşünmemeniz gerekir. Saçtan makyaja, kıyafetten ayakkabıya, aksesuarlardan çantaya kadar hepsini ele almanız gerekir.

 

Tüm bunların birleşmesi sayesinde elbise kombini daha güzel ve doğru bir şekilde yapılabilir. Böylece gittiğiniz her yerde güzelliğiniz ile öne çıkmanız mümkündür.

Etiketler: elbise kombinleri, kombin fikirleri
Eylül 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR