İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir?

İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir?

Uyumlu Renkler Seçmeye Özen Gösterin

Yapılan bazı araştırmalara göre giydiğimiz kıyafetlerin renkleri ve kullandığımız aksesuarlar, karşımızdaki insanlar üzerinde değişik etkiler bırakabilir. Bu nedenle çok önem verdiğiniz bir görüşmeye giderken seçeceğiniz parçaların renklerine özen göstermelisiniz. İş görüşmesi kombini yaparken öncelikle giyilecek renge karar verilmelidir. Sonrasında ürün ve model seçimi yapabilirsiniz. Renklere karar verirken soft, tek tonda ve uyumlu renkler seçmeye dikkat etmelisiniz. İddialı ve göz kamaştıran renk seçimleri, iş görüşmesi için uygun olmayacaktır. Yani, iş görüşmesine giderken ne renk giyilir? sorusunun cevabı, siyah, beyaz, gri, kahverengi, lacivert, mavi gibi klasik renklerdir. İş görüşmesine giderken tek renkli örneğin bir düz renk elbise seçebilir, böylece sade ve şık bir görünüme sahip olabilirsiniz.

 

İş görüşmesi kombini kadınlar için oldukça özen gösterilmesi gereken bir karar sürecidir. Bu süreci en iyi şekilde tamamlamak için seçtiğiniz parçaların sade ve uyumlu renklerde olmasına dikkat etmeniz önemlidir.

 

Hangi Giysiler İş Görüşmesi İçin Uygundur?

İş görüşmesi kombini yaparken, renk konusunda değilse de ürün ve model konusunda pek çok seçeneğiniz bulunur. Şimdi bu seçenekleri birlikte inceleyelim.

 

Takımlar

Kadınlar için tasarlanmış birbirinden şık takımlar, iş görüşmesi kombini için son derece uygun seçeneklerdir. Bu ürünler genellikle aynı renkte ve vücuda iyi oturan bir yapıda tasarlanır. Ofis yaşamının resmi giysisi olarak kabul edilen kadın takım elbise modelleri, önemli görüşmeler için en iyi seçimlerin başında gelir. Kişiye ciddi bir duruş vererek özgüveni, kaliteyi ve bilgeliği yansıtan kadın klasik takım modelleri arasından tarzınıza en uygun modeli kolayca bulabilirsiniz. Kadın ikili takım ürünleri de bu kategoride yer alan, iş görüşmesine giderken tercih edebileceğiniz modeller arasındadır. Son dönemlerde çok popüler olan blazer takım kadın modelleri ile iş görüşmenizde ortamın ciddiyetine uyum sağlayabilirsiniz. Blazer ceketinizi uzun bir kalem elbise ile kombinleyerek son derece şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. Kadın takımlar genellikle pantolon ile tasarlanır. Birbirinden farklı renkteki kadın ceket pantolon takımları, iş görüşmenizde şıklığın yanı sıra rahatlık da sağlar. Kadın takım elbise modellerinde ceket ile uyum sağlayabilen parçalardan biri de eteklerdir. Özellikle kalem etek ceket takım modelleri, kişiye zarif ve etkileyici bir duruş kazandırır. Kadın takım elbise modellerinin tümü, topuklu ayakkabılar ve şık küçük deri çantalar ile kombinlenmelidir.

 

Gömlek

Ofis giyiminin olmazsa olmaz parçalarından kadın gömlek modelleri, iş görüşmeleri için son derece uygundur. Gömlekleri kalem etekler veya dar paça kumaş pantolonlar ile kombinleyebilirsiniz. Gömlek seçimi yaparken, siyah, beyaz, kahverengi ve lacivert gibi renkleri tercih etmeniz size daha ciddi bir görünüm kazandırır. Örneğin beyaz gömlek kadınların iş görüşmelerinde rahatlıkla tercih edebileceği bir parçadır. Bu gömleği siyah, kahverengi, bej, lacivert gibi koyu renkteki etek veya pantolonlar ile birleştirebilirsiniz. Siyah gömlek kadınlar için son derece uygundur. Bu gömlek de yalnızca siyah, lacivert gibi koyu renklerle kombinlenmelidir. Kahverengi gömlek kadınların iş görüşmesine giderken giyebileceği alternatifler arasındadır. Bu renk yalnızca bej, krem ve siyah tonlarıyla uyum gösterir. Görüşme yaz mevsiminde yapılacaksa keten gömlek kadınlar için uygun bir seçenektir. Böylece şıklığınızı korurken sıcağın etkilerinden de korunmuş olursunuz. Mavi kadın gömlek, yazın yapılacak görüşmelerde tercih edilebilecek bir parçadır. Bu gömleği krem, bej veya beyaz renkteki bir etek ya da pantolonla birleştirebilirsiniz. Sıcak havalarda yapılacak görüşmelerde kısa kollu gömlek kadınlar için uygun bir seçenektir. Gömleğinizin üzerine ceket giymeniz de gerekmez. Gömlek ile etek veya pantolon kombinlerinizi mutlaka şık bir topuklu ayakkabı ile tamamlamalısınız.

 

Bluz

Kadın bluz modelleri, resmi görüşmeler söz konusu olduğunda akla gelen ilk seçeneklerden biridir. Birbirinden farklı modeller arasından tarzınıza ve gideceğiniz ortama en uygun olanı bulabilirsiniz. Kadın bluz modelleri arasından seçim yaparken, dekoltesiz ve mümkün olduğunca sade parçalar tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bluzu şık bir pantolon veya etek ile kombinleyebilirsiniz. Kombininize güzel bir kemer ile hareket katabilirsiniz. İçerisinde bulunduğunuz mevsime göre üzerinize ceket veya kaban giyebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse kadın siyah bluz ile siyah, kahverengi veya lacivert, bej gibi renkleri kombinleyebilirsiniz. Böylece çok şık ve ciddi bir duruşa sahip olursunuz. Beyaz kadın bluz için renk seçeneği daha fazladır. Siyah, lacivert, kahverengi, krem veya bej gibi renkler, bu tür bir kombin için gayet uygun bir seçim olacaktır.

 

Pantolon

Kumaş pantolon kadınların iş görüşmelerinde en rahat hissettiği parçadır. Seçilecek pantolonun klasik kesimli bir model olması önemlidir. Görüşme yaz mevsiminde yapılacaksa keten pantolon kadınlar için son derece uygun bir seçenektir. Siyah pantolon kadınların kombinlerinde en çok tercih ettiği parçalar arasındadır. Bu pantolonlar sade üstlerle kombinlenebilir. Eğer görüşme kış mevsiminde yapılacaksa kadife pantolon kadınlar için uygun olabilir. İş görüşmesine giderken giyilecek kadın pantolon modellerinin topuklu ayakkabılar ile kombinlenmesini tavsiye ederiz.

 

Etek

Kadınlar için en önemli giyim ürünlerinden biri olan kadın etekler iş görüşmelerinde de tercih edilebilir. Yalnız çok kısa ve yırtmaçlı modellerden iş görüşmesi kombini yaparken uzak durulmalıdır. Kalem etek kombinleri, iş görüşmelerinde en çok tercih edilen parçalardır. Bu etekleri şık bir gömlek veya bluz ile kombinleyebilirsiniz. Örneğin siyah kalem etek ile beyaz bir gömlek ve siyah topuklu ayakkabı giyerek son derece şık bir görünüme sahip olabilirsiniz.

 

Elbise

 

Düz elbise modelleri, iş görüşmelerinde sıklıkla tercih edilir. Bu parçalar özellikle ceketlerle birlikte giyildiğinde mükemmel bir uyum ortaya çıkarır. Örneğin siyah elbise ile yine siyah bir ceket ve topuklu ayakkabı giyerek son derece şık olabilirsiniz. Beyaz veya kahverengi tonlarında bir ceket tercih ederek kombine hareket katabilirsiniz. Elbise tercihi yaparken kalem elbise modellerini değerlendirebilirsiniz. Kalem etekli düz beyaz elbise ile bir yaz günü görüşmesine katılabilirsiniz. Uzun kalem elbiseler, kişiye daha ciddi bir hava katabilir. Midi kalem elbiseler de bu tür görüşmeler için oldukça iyi seçeneklerden biridir. Şık bir ceket ile tamamlayacağınız elbiseniz ile topuklu ayakkabı tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Yazın iş görüşmesine giderken ne giyilir sorusunuz cevabı olacak güzellikteki elbise modellerini Moda Çelikler’in geniş elbise koleksiyonu arasında bulabilirsiniz.

Etiketler: kombin
Ocak 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR