Kombine Göre Makyaj Modelleri Nasıl Olmalıdır?

Kombine Göre Makyaj Modelleri Nasıl Olmalıdır?

Kıyafetin Rengine Göre Makyaj Seçimi

Bir kıyafeti daha da göz alıcı getiren ve kişinin çekiciliğini arttıran önemli unsurlardan biri makyajdır. Tercih edilen kıyafete göre yapılabilecek makyaj modelleri oldukça çeşitlidir. Her renge uygun makyaj önerisi vermek pek mümkün olmayabilir fakat genel bir tavsiye vermek gerekirse, kıyafetinizin rengine uygun tonlarda ve kıyafetinizi gölgede bırakmayacak şekilde makyaj yapmanızı tavsiye ederiz. Örneğin kırmızı elbise makyajı yaparken, yüzünüzün beyazlığını ortaya çıkaracak tonlarda fondöten ve pudra tercih edebilirsiniz. Kırmızı elbise üzerine gözlerinize çok hafif bir makyaj yapabilir, bunun için yalnızca siyah göz kalemi ve rimel kullanabilirsiniz. Göz kapaklarınıza süreceğiniz farın çok açık pembe tonunda; gözünüzde doğal makyaj etkisinde bulunacak bir renkte olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Makyajınızı güzel bir kırmızı rujla tamamlayarak oldukça etkileyici ve uyumlu bir görünüme kavuşabilirsiniz. 

 

Her kadının dolabında bulunan siyah elbiseye makyaj nasıl yapılır diye merak ediyorsanız önerimize kulak verin: Siyah elbise ile bronzer kullanarak yüzünüze tatlı bir esmerlik katabilirsiniz. Gözleriniz için siyah tonlarında buğulu bir makyaj yapabilirsiniz. Pembemsi bir allık ile yanaklarınıza renk katmayı ihmal etmemelisiniz. Renksiz bir parlatıcı tercih ederseniz makyajınızın odak noktası gözleriniz olacaktır. Siyah renge en uygun ruj renklerinden olan kırmızıyı tercih ederek çarpıcı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

 

 

Açık renklerden hoşlanıyorsanız, mavi elbiseye makyaj nasıl yapılır mutlaka bilmeniz gerekir. Açık mavi bir elbiseyle pembe tonlarında allık, far ve ruj seçimi size capcanlı bir görünüm kazandırır. Yeşil elbiseye makyaj yaparken yeşil renkte bir far tercih ederek elbisenizle uyum sağlayabilirsiniz. Dudaklarınızda açık pembe bir ruj ve pembe tonlarında bir allık tercih ederek fresh bir kombin yapabilirsiniz. Bordo elbiseye makyaj yaparken, elbisenizin rengi oldukça göz alıcı olduğundan sade renkler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bunun için dudaklarınızda renksiz bir parlatıcı, yanaklarınıza hafif pembelik verecek bir allık ve dikkati gözlerinize yoğunlaştıracak siyah buğulu bir makyaj edebilirsiniz. Mor elbise üstüne makyaj yaparken gözlerinizde mor ve pembe tonlarında far kullanarak elbisenizle uyum yakalayabilirsiniz. Dudaklarınızda ve yanaklarınızda doğal bir görünüm sağlamanızı tavsiye ederiz. Gri elbise üzerine makyaj yaparken seçeneğiniz daha fazladır. İster pembe tonlarında isterseniz de kırmızı tonlarında bir makyaj yapabilirsiniz. Makyaj yaparken yüzünüzde tek bir noktayı ön plana çıkarmanızı tavsiye ederiz. Lacivert elbiseye makyaj yapılırken pembe tonlarının tercih edilmesi, kişiye daha canlı bir görünüm kazandıracaktır.

Günlük Giyim İçin Doğal Makyaj Modelleri

Genellikle doğallıktan yana olunan günlük makyaj modellerinde açık tonlar ve daha az ürün kullanımı tercih edilir. Sade makyaj, günlük kombin yapan bir kadının uyumlu bir görünüme sahip olması için şarttır. Günlük makyajınızda hafif bir fondöten ile makyajınızı sabitlemek için çok az miktarda pudra kullanabilirsiniz. Gözlerinizde yüzünüze pembelik katacak doğal cilt renginize yakın nude veya açık pembe tonlarında bir far tercih edebilirsiniz. Kirpikleriniz için ise renksiz rimel kullanabilirsiniz. Siyah rimel yerine renksiz tercih ederseniz makyajınız yokmuş gibi bir görünüme sahip olursunuz. Hafif makyaj tercih ederek genç ve doğal bir tarza sahip olabilirsiniz. Doğal makyaj yapmanın anahtarı, az ve açık tonlarda ürünler kullanmaktır. Bir jean ve tişört giydiğinizde doğal, pembe tonlarında bir makyaj yaparak fazlasıyla şık olabilirsiniz. 

Özel Günler İçin Makyaj Tavsiyeleri

Özel günlerde yalnızca giydiklerimize değil, kıyafetlerimizi tamamlamak için kullandığımız aksesuarlara ve yaptığımız makyaja da fazlasıyla özen gösteririz. Özel davet ve etkinliklere katılırken aklınızda bulundurmanız gereken çeşitli makyaj modelleri bulunur. Bunlar genellikle daha koyu tonlarda ve göz alıcı, cesur renklerle yapılır. Örneğin nişan makyajı yaparken elbisenizin rengine uygun tonlarda makyaj ürünleri tercih edebilirsiniz. Elbisenizin yeşil turuncu renkte olduğunu varsayalım. Böyle bir kıyafetle gözlerinizi ön plana çıkarmayı düşünebilirsiniz. Gözlerinizde elbisenizin rengiyle uyumlu olacak şekilde turuncu tonlarını tercih edebilir, yanaklarınıza şeftali tonunda bir allık sürebilirsiniz. Dudaklarınızda ise, renksiz veya açık pembe tonunda bir parlatıcı kullanabilirsiniz. Bir kadının hayatındaki en özel günlerden biri olan düğün gününde yapılacak düğün makyajı da bir o kadar özel olmalıdır. Son dönemin makyaj trendleri arasında, düğün makyajlarında genellikle doğallığın ön plana çıkarıldığını görebiliriz. Bu tür doğal bir makyaj için pembe tonlarını tercih edebilirsiniz. Göz alıcı bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, hafif bir şekilde yapacağınız makyajınızı kırmızı rujla taçlandırabilirsiniz. 

 

 

Gece makyajı genellikle gözleri ve dudakları ön plana çıkaracak şekilde yapılır. Elbisenizin rengine uygun tonlarda ve cesur renkler tercih ederek tarzınızı yansıtabilirsiniz. Toprak tonları makyaj, genellikle siyah ve toprak tonlarındaki giysilerle uyumludur. Buna benzer şekilde kahve tonları makyajın da en çok siyah ve kahve tonlarındaki, bej, krem gibi renklerle birlikte yapıldığı söylenebilir. Abiye makyaj modelleri ise gece makyajına benzer şekilde gözlerin veya dudakların, ya da her ikisinin birden ön plana çıkarıldığı makyaj türlerindendir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken, tercih edeceğiniz elbisenizin rengine uyumlu tonlarda makyaj ürünleri kullanmak olacaktır. Yılbaşı makyajının olmazsa olmaz rengi elbette kırmızıdır. Yılbaşı elbisesi ile kıpkırmızı bir ruj kullanarak cazibenizi arttırabilirsiniz. Gözlerinizi siyah tonlarında bir makyaj ile ortaya çıkarabilirsiniz. Yanaklarınızda ise hafif kırmızılık katacak bir allık kullanmanızı öneririz. Kırmızı abiye makyajının olmazsa olmazı elbette kırmızı bir rujdur. Yılbaşı makyajına benzer şekilde gözlerinizi eyeliner, rimel ve koyu tonlarda bir far ile süsleyebilirsiniz. Siyah abiye makyajı için ihtiyacınız olan şey güzel ve etkileyici bir göz makyajıdır. Siyah tonlarında yapacağınız buğulu bir göz makyajı ile kullanacağınız kırmızı bir ruj, şıklığınızı bir üst noktaya taşıyacaktır.

Mevsime Uygun Makyaj Modelleri

 

Güzel bir giyimin tamamlayıcısı olan makyaj modelleri, içerisinde bulunulan mevsime göre de değişiklik gösterir. Örneğin yaz aylarında tercih edilen yaz makyajı, daha az ürün kullanılarak ve genellikle açık tonlar tercih edilerek yapılır. İlkbahar ve yaz aylarında giyilen kıyafetlerin tonları da hep açık olduğundan makyajın buna uyum sağlaması oldukça önemlidir. Sonbahar ve kış mevsimi geldiğinde kıyafetlerin ve mevsimin rengiyle uyumlu olarak daha koyu tonlar tercih edebilirsiniz. Örneğin güzel bir sonbahar makyajı, sonbaharın renkleri olan turuncu, kahverengi ve kırmızıyı içerebilir. Bu tonlarda kıyafet ve makyaj seçimiyle eşsiz bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Etiketler: kombine,kombine göre makyaj
Aralık 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR