Ten Rengine Göre Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Ten Rengine Göre Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Beyaz Ten Rengine Sahip Kadınların Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Güçlü kombin oluşturmanın asıl sırrı sadece vücut orantısına ve moda trendine uygun olabilecek kıyafet seçiminden ibaret değildir. Bu nedenle bütünü meydana getiren parçada ve onların birbiri ile arasındaki oluşan uyumuna da dikkat etmek çok önemlidir. Saç ve ten rengine göre kıyafet rengi seçiminin harı sıra kombini tamamlayan aksesuar ürünlerin ve ayakkabıların da bu bütünün en önemli parçalardan olduğunu unutmamak gerekir. Peki beyaz ten rengine sahip kadınların hangi renkleri seçmesi gerekir?

 

Renk paletinin içerisinde yer alan ve ayrıca huzur verici rengi ile bilinen mavinin canlı tonları beyaz ten rengi için vazgeçilmezdir. Ayrıca gün batımı rengi olan turuncular, sezonun en dominant renkleri içerisinde yer alan yeşil rengin koyu tonları, her nerede olursan ol gözleri üzerine çekmeyi başaran canlı pembe ve sarı renk beyaz ten rengine sahip kadınlar için oldukça idealdir. Bunun yanı sıra doğa ile iç içe olan toprak rengi tonları, kış mevsiminin ve özel davetlerin vazgeçilmez rengi bordolar, seksapeli kırmızı renk ve gardırobun en vazgeçilmezi siyah, beyaz tenli kadınlar için en biçilmiş kaftandır.

 

Beyaz ve Sarışın Tenli Kadınlar İçin Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Eğer ki hem beyaz hem de sarışın bir renk tonuna sahipseniz, o zaman pastel tonları tercih ederek, tüm dikkatleri üzerinize çekmeyi başarabilirsiniz. Özellikle romantik bir hava yakalamak isterseniz toz pembe, bebe mavisi, eflatun ve yeşilin tonları kıyafet seçimi sizin için çok idealdir. Açık tenli ve kızıl saçlara sahipseniz, açık turuncu, saç rengin ile kontrast meydana getirerek şaşırtacağın koyu sarı renk, görüntü ayrı bir canlılık katabileceğin açık yeşil ve daha soğuk tonlardan olan gri ve maviyi stiline dahil etmen mümkündür. Eğer ki ışıltılı renkleri seviyorsan o halde gümüş veya gold renkli kıyafetleri de tercih edebilirisin.

 

Esmer Tenli Kadınlar İçin Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Pratik giyim kombini yapıp çekici ve alımlı görünmek esmer tenli kadınlar için hiç de zor bir durum değildir. Hatta bu durumda esmer tenli ve siyah saçlı kadınların diğer ten renklerine sahip kadınlara göre daha şanslı olduğunu söylemek zor sayılmaz. Neredeyse hemen hemen her renk üzerlerinde en iyi bir şekilde taşıyan esmer tenli kadınların, daha dikkat çekici görünmeleri için fazla çaba sarf etmelerine gerek olmaz. Esmer ten rengine sahip kadınlar için doğru bir elbise seçimi konusunda adım atmadan önce, onlar için en uyumlu ve yakışacak renkleri şöyle bir sıralayalım.

 

Sıcak yaz mevsimlerin en vazgeçilmezleri arasında yer alan beyaz renk gerek sıcak gerekse enerjik bir görünüm sunan sarı renk, sakinleştirici bir etkiye sahip olan turkuaz mavi rengi, ruhu okşayan şeker pembesi rengi esmer ten rengine sahip kadınlar için en doğru renk seçenekleridir. Aynı zamanda huzur verici toprak tonlar, kırmızı elbise ve gardırobun en gözdesi siyah esmer tenli kadınlar için en vazgeçilmezdir.

 

Kumral Tenli Kadınlar İçin Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

Kumral tene sahip kadınların kıyafet seçimi nasıl olmalı? Denildiğinde aslında bu sorunun çağı oldukça basittir. Ten rengine göre giyim konusunda en şanslı olan kumral tenlilerin renk skalasındaki etkisi kesinlikle sıcak tonlu renklerdir. Bunun yanı sıra kıyafet seçimi sırasında da avantaj elde eden kumral tene sahip kadınlar, çok açık olan renkleri tercih etmedikleri zaman doğru kombinle harika görünümler de etmeleri mümkündür. Öncelikli olarak kumral ten rengine sahip kadınlar için en iddialı renkleri sizler için söyle bir sıralayalım. Yüksek kırmızı renkler, yaz sezonunun müjdecisi haline gelen canlı mercan rengi, dinginlik söz konusu olunca kendisini tutamayanın favorisi haline gelen turkuaz, dikkat çekici ve bir o kadar da göz alıcı dinamizmi ile mor renk ve fuşyadır. Ten rengine göre kıyafet seçimi için kumral ten rengine sahip kadınlar için en doğru renkler bunlardır. Aynı zamanda toz pembe gül kurusu, bej tonları ve su yeşili rengi de ki tenliler için en ide renklerin başında yer alır.

 

Elbise seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler. Eğer ki kendi ten rengine göre bir kıyafet seçimi yapmak istiyorsan, o zaman seni solgun ve hasta gösterebilecek çok açık renkli kıyafetlerden uzak durman gerekir. Canlı renklere yöneldiğin taktirde daha çekici ve zarif gözükmen mümkündür. Stilini bir üst katmana çıkarmak istersen, sen de konfor alanında yer alan renklerin dışarısına çıkarak, ten rengine göre gardırobunu yeni dizayn edebilirsin.

 

Kıyafet Renk Seçimi Sırasında Zıtlıkların Uyumu

 

Buğday tenliler bayanlara hangi renk kıyafet yakışır? Sorusu için kıyafetlerde renk tercihi yaparken teniniz ile uyumlu olacak olan renk ve tonları tercih etmeniz oldukça önemlidir. Teniniz ile uyumu yakaladığınız renk seçiminde zıtlıkların uyumundan da yararlanarak çok daha etkili bir bütünlük elde etmeniz mümkündür. Cilt tonuna göre kıyafet seçimi sırasında siyah ve beyaz gibi zıtlıklardan yararlanabilirsiniz. Giyimden ziyade bu durum aksesuarlar için de geçerlidir. Gösterişli bir siyah elbise için beyaz aksesuar çok daha etkili olur. Aynı zamanda kontrast renkler de tercih edilirse uyumlu bir bütünlük elde edilebilir.

Etiketler: Ten rengine göre kıyafet seçimi
Kasım 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR