Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Vücut Tipleri Nelerdir?

Vücut tipi kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Öncelikle vücut tipinizi belirleyerek sonrasında elbise seçimi yapmalısınız. Örneğin elma tipi vücut elbise modelleri ile armut tipi vücut elbise modelleri çok farklı görünüm sergileyecektir. Biri göğüs bölgesine dikkat çekerken diğeri bacak bölgesine dikkat çeker. Vücut tipinin belli başlı dikkat çekici özellikleri vardır. Bu özellikleri bilerek vücut tipinizi daha iyi belirleyebilirsiniz.

 

Armut Tİpi Vücut Şekli

Dünya çapında en yaygın vücut şekli armut tipidir. Bu vücut tipinde üst beden ince olup alt beden daha geniştir. Armut tipi vücut şeklinde omuzlar dar, basenler geniştir. Bu nedenle omuz bölgesini öne çıkaracak elbise ve ceket modelleri tercih edilmelidir. Bu vücut tipinde kamufle etmeniz gereken detay kalça bölgesidir. Armut vücut tipine sahipseniz A model elbise seçimi yaparsanız çok güzel bir şekilde omuz bölgesini öne çıkarıp kalçaları kapatabilirsiniz. Vücut şekline göre elbise modelinde armut tipine özel pek çok tasarım sitemizde sizleri bekliyor. Eğer bacak boyunuz kısaysa bu noktada midi boy elbise tercih etmeniz hem armut vücut şekline uygun giyinmenizi sağlayacaktır hem de bacak boyunuzun uzun görünmesini sağlayacaktır.

 

Elma Tipi Vücut Şekli

Armut vücut tipinin tam tersi olarak üst göğüs bölgesinin daha geniş, basen bölgesinin dar olmasıdır. Büyük göğüsler, dar kalça ve geniş omuzlar tam da bu vücut tipi ile ilişkilidir. Bu vücut tipine sahipseniz dikkat etmeniz gereken detay göğüs değil bacaklardır. Mini elbise modelleri tam da size göre diyebiliriz. İnce bacaklarınızı ön plana çıkarırsanız göğüs bölgenizi kamufle etmiş olacaksınız.

 

Dikdörtgen Tipi Vücut Şekli

Dikdörtgen vücut tipi elbise modelleri çok daha fazla alternatif sunar. Eğer dikdörtgen tip vücut şekline sahipseniz dengeli bir vücut şekliniz vardır. Normal bedende göğüsler, eşit genişlikte kalça ve kıvrımlı bir bele sahipsiniz demektir. Kıyafet seçimi yaparken bel bölgenize dikkat etmelisiniz. Beliniz ince olduğu için kemer ve kuşak gibi detaylar ile belinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

 

Kum Saati Tipi Vücut Şekli

En güzel ve en biçimli vücut tipine sahip olan kişiler kum saati vücut tipine sahiptir. Bu nedenle diğer vücut tiplerine göre elbise bulmaları daha kolaydır. Kum saati vücut tipine sahipseniz vurgulamanız gereken detay bel noktasıdır. Kıyafet seçiminde A kesim ve yırtmaçlı elbiseleri tercih etmek sizi daha rahat hissettirecek ve güzel gösterecektir.

 

Armut Vücut Tipine Uygun Elbiseler

Vücuda göre elbise seçimi yapmakta zorlanıyorsanız armut vücut tipi için A kesim elbiseleri tercih edebilirsiniz. Straplez, halter yaka ve V yaka elbiseler öncelikli tercihiniz olabilir. Abiye elbise arayışı içindeyseniz eğer sitemizde yer alan kloş etek modeline sahip elbiseleri ya da A kesim abiyeleri tercih edebilirsiniz. Özellikle mezuniyet geceleri gibi özel günlerde omuzları geniş kişilerin V yaka elbise seçimi yapması daha doğru olur. Aynı şekilde U yaka ya da kare yaka elbise modelleri de üst bölgenizi daha ince gösterir. Kumaş tipi olarak da saten kumaşı tercih etmeseniz daha iyi olur. Armut tipi vücut elbise modelleri arasında renk seçeneği de oldukça geniştir.

 

Elma Vücut Tipine Uygun Elbiseler

 Elbise seçimi konusunda elma vücut tipi için çok fazla model vardır. Bu nedenle karar vermeniz zor olabilir. Bacaklarınız kısa olduğu için kısa boy elbiseleri tercih edebilirsiniz. Özellikle üst bedenin kalınlığını kapatacak, bacakları ön plana sunacak elbise seçimi yapmak çok daha iyi olacaktır. Bu nedenle etek seçimi yaparken mini boy, kalem etek ve yırtmaçlı etekler tercih edilebilir. Yaz elbiselerinde ise V yaka vazgeçilmez olacaktır.

 

Dikdörtgen Vücut Tipine Uygun Elbiseler

Kıvrımsız ve düz bir vücudunuz varsa dikdörtgen vücut şekline sahipsiniz demektir. Elma vücut tipinde olduğu gibi bacakları ön plana çıkarmanız sizi daha çekici gösterecektir. Eğer ince ve uzun bacaklarınız varsa yırtmaçlı elbise seçeneklerine göz atabilirsiniz. Elbise tercihi yaparken düz kesim elbise de tercih edilebilir. Aynı şekilde iki parça halinde olan elbiseler de inanılmaz güzel görünecektir.

 

Kum Saati Vücut Tipine Uygun Elbiseler

Yukarıda bahsettiğimiz gibi kum saati vücut tipine sahip olan kadınlar çok şanslıdır. Dilediğiniz her model elbiseyi tercih edebilirsiniz. Vücut tipine göre elbise seçimi hususunda en rahat olan sizlersiniz. İster halter yaka, ister hakim yaka, ister V yaka ve yırtmaçlı elbise tasarımlarına göz atabilirsiniz. Eteği uçuş uçuş olan elbiseler de size çok yakışacaktır. Daha farklı görünmek isterseniz balık model elbise, A kesim elbise ve yırtmaçlı elbiseleri tercih edebilirsiniz.

 

Vücut Tipine Göre Elbise Seçiminde Cezbedici Renkler

Vücut tipinize göre elbise seçimi yaparken renk detayını da arka plana atmamak gerekir. Çünkü her renk her elbise modeline yakışmaz. Örneğin balık elbise modellerinde koyu renkler daha cezbedicidir. Fuşya mavisi ve kırmızı renkler balık model elbiselerde daha etkilidir. Aynı şekilde V yaka elbiselerde pudra pembe ve krem renk elbiseler daha etkili görünecektir.

 

Elbise Fiyatlarında Vücut Tipinin Önemi Var mı?

 

Vücut şekline göre elbise modeli belirlendikten sonra fiyat kısmına geçebiliriz. Elbiselerin fiyatlandırılmasında vücut şeklinin önemi yoktur. Elbisede kullanılan kumaşın kalitesi, renk alternatifi, beden seçeneği, marka ve elbisede kullanılan işlemeler fiyat kısmında etkilidir. Bu nedenle öncesinde vücut tipinizi belirlemeli, sonra vücut şeklinize göre elbise modeli bulmalı ve fiyat kısmını en sona bırakmalısınız. Sitemizden her bütçeye hitap eden elbise tasarımlarını bulabilir, kolayca sipariş oluşturabilirsiniz.

Etiketler: Vücut,vücut tipi
Ekim 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR